Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Delegation från Australien på besök på Familjecentralen

Under torsdagsförmiddagen den 22 augusti fick Familjecentralen i Salems kommun besök av en delegation från Australien. Delegationen bestod av personer som är verksamma som generaldirektörer eller verkställande direktörer inom barn- och familjetjänster i Australien, exempelvis stöd till föräldrar, fosterhem och beroendevård, förebyggande insatser och insatser mot våld inom familjen.

Syftet med besöket var att lära sig mer om Familjecentralens arbete och delegationen var särskilt intresserade av arbete med bland annat med tidiga, förebyggande insatser och samarbetsinriktade insatser för barn, unga och deras familjer.

Socialnämndens ordförande, Andreas Dahl, samt Salems nya socialchef, Victoria Larsson, var med och hälsade delegaterna välkomna till kommunen. Familjecentralens samordnare Maria Kruse ansvarade för studiebesöket, deltog gjorde också representanter från Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten samt Barnahus i Södertälje. En samlad grupp från olika verksamheter bidrog till att delegaterna fick en bättre helhetsuppfattning om hur det är organiserat i Salem, men också överlag gällande Sveriges nationella förebyggande insatser riktade mot familjer.

Under torsdagens besök flaggade vi för Australien bredvid Sverigeflaggan.

Hela delegationen tillsammans med representanter från Salems kommun, Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten samt Barnahus i Södertälje.

Senast uppdaterad 26 augusti 2024